LOADING

Type to search

Dakar Wedstrijden

Etappe 3: Geen problemen voor Hopmans in derde etappe

Jordy 10 januari 2019

Problemen’ in de Dakar Rally is een relatief begrip. Voor de topcoureurs is het een groot probleem als ze een half uurtje verkeerd rijden. Voor de coureurs die verder achterin het veld rijden is een half uurtje zoeken een meevaller. Herwin Hopmans behoort tot de laatste categorie. Hij doorliep naar eigen zeggen zonder problemen de derde etappe, met een wedstrijdproef van 331 km.

“Ik heb een goede dag gehad”, opende Hopmans. “Ik ben één keer omgevallen op een duin, maar verder heb ik geen gekke dingen meegemaakt. Het ging gewoon goed.”

Op een punt waar iedereen aan het zoeken was, reed ook Hopmans in de rondte. Hij had het geluk dat juist op dat moment een paar auto’s uit de top van het klassement voorbij kwamen. “We zijn met een paar man achter die auto’s aan gereden en toen hadden we het snel gevonden.”

Hopmans vond het een mooie etappe. Vooral de variatie van ondergronden beviel hem. “Duinen, bergen, valleien met heel grote stenen, feshfesh: alles zat er wel zo’n beetje in. Ik heb wel lekker gereden.”

Na de wedstrijdproef stond er nog een lange verbinding naar het bivak van Arequipa van 460 km op het programma. In het bivak wordt de motor vannacht aan een grondige onderhoudsbeurt onderworpen, want de vierde etappe is de eerste helft van de marathon. Donderdagavond zitten de motorrijders in een afgescheiden bivak, terwijl de service in Arequipa blijft.