LOADING

Type to search

Dakar Wedstrijden

Etappe 6: Herwin Hopmans uit duinpannetje gered door Mirjam Pol

Jordy 14 januari 2019

Tot 60 km in de proef van de zesde etappe ging Herwin Hopmans als een speer. De duinen waren hoog en zwaar, maar Hopmans kwam er goed doorheen. Totdat hij een verkeerde afslag nam en in een duinpannetje terecht kwam. “Het was maar een meter of drie, maar wel zo steil, dat ik er niet uit kwam.”

Te voet klom Hopmans naar de rand, waar hij met een sigaretje en wat te drinken zat te wachten tot er iemand kwam om hem te helpen. “Maar er kwam niemand. Pas na lang wachten, zag ik iemand rijden: Mirjam Pol. Het bleek dat ik kort voor dat duinpannetje naar links had gemoeten. Samen met Mirjam heb ik de motor uit dat gat gekregen. Dat had ik alleen nooit gekund. Ze wilde niet eens dat ik daarna bij haar bleef voor het geval er iets zou gebeuren. ‘Rij je eigen tempo maar, het komt wel goed’, zei ze.”

De resterende 285 km van de proef naar San Juan de Marcona kende Hopmans weinig problemen. “Ik dacht dat ik twee waypoints had gemist. Ik was zo druk met beulen tegen een berg op, dat ik er niet op had gelet. Maar aan de finish bleek dat ik alles gewoon had.”