LOADING

Type to search

Wedstrijden

Hopmans staakt Serres rally met einde in zicht

Jordy 31 augustus 2018

Met nog slechts één etappe voor de boeg heeft Hopmans besloten vandaag niet meer van start te gaan. In de voorlaatste zesde etappe van 280 kilometer gisteren kwam Hopmans twee keer hard ten val. Te beginnen bij kilometer 60 sloeg het noodlot toe. Bij deze crash heeft Hopmans twee ribben gebroken en enkele gekneusd. Bij de crash is het achtertandwiel krom geslagen. Hopmans maakte zich al zorgen dat hierdoor zijn ketting eraf zou lopen, maar gelukkig bleef ie liggen. Bij kilometer 212 in de proef ging het echter weer mis. Hopmans crashte wederom. Bij deze val is zijn electronische roadbookschakelaar afgebroken. “De laatste 68 kilometer moest ik het roadbook handmatig met mijn linkse hand bedienen, want met rechts moet ik de gashendel bedienen.” Hij heeft gisteren de etappe nog wel uitgereden, met toch nog een 19e plaats. “Eigenlijk was ik 13de geworden, maar doordat ik te hard gereden heb in een speedzone kreeg ik 20 strafminuten,” aldus een gehavende Hopmans.

“Ik heb de etappe nog wel weten te finishen, maar toen ik vrijdagochtend opstond, wist ik al dat doorgaan geen optie meer was. Ik heb bij de eerste val 2 ribben gebroken en diverse andere ribben en mijn rechterhand gekneusd. Toch nog dit letsel 220 kilometer gereden.

“Maar het doel is bereikt, veel kilometers kunnen maken. Veel ervaring opgedaan voor de Dakar Rally. Vooral de lange etappes gingen me goed af, met die zesde plaats van een proef van 212 kilometer als prachtig resultaat. Al met al ben ik dik tevreden. Het veel alleen rijden en navigeren heeft me een goed zelfvertrouwen gegeven. Ook de hoge temperaturen van 35 graden zijn mijn niet tegen gevallen. Alleen met de Dakar mag ik niet zoveel crashen. Daar is de Dakar te lang voor. Ik was te competitief bezig, hier zal ik in Dakar voor waken.” Hopmans vliegt zaterdag terug naar Nederland.