LOADING

Type to search

Over mij

26 december 2017

Herwin Hopmans, 48 jaar, woonachtig in Langenboom. Zo’n beetje mijn hele leven al verknocht aan de motorfiets. Begonnen in 1980 achter op het land van mijn vader op een Italjet 50 cc, later op een 80 cc Kawasaki. Wedstrijden reed ik vanaf 1985.

Slechts een jaar. In 1991 echter weer begonnen met het rijden van wedstrijden, bij de 250 cc MON Junioren. Op het NK werd ik uiteindelijk 11e. Een jaar later zou ik op de bovenste trede eindigen. Ik werd Nederlands Kampioen bij de 250 CC Junioren MON. In 1993 reed ik de promotieklasse. Hierin werd ik vierde. De overstap naar de senioren was helaas van korte duur. Door rugklachten moest ik de strijd na drie maanden 250 CC Senioren MON staken op advies van de dokter.

Maar het bloed kroop waar het niet gaan kan. Vanaf 1998 heb ik me toegelegd op het offroad crossen. Niet meer in wedstrijdverband, alleen recreatief. Heb in die jaren mooie routes gereden door Polen, Portugal, Turkije, Tsjechië en Roemenië.

In 2005 kwam de ultieme uitdaging. Ik mocht Dakar rijden. Een helse proef, daar ben ik achter gekomen. Helaas de finish niet kunnen halen. In de zevende etappe ben ik door pech uitgevallen in de rally.

Hierna ben ik me toe gaan leggen op het rijden van rally’s. Maximaal één of twee per jaar. In 2008 werd ik tijdens de strandrace van le Touquet 78e van ruim 1000 deelnemers. Helaas werd ik uiteindelijk gediskwalificeerd door te veel geluid. Twee jaar later pakte ik echter tijdens de Oost-Europa Rally een mooie tweede plaats. In 2014 reed ik de OiLibya rally van Marokko en de SerresRally van Griekenland. In de Lybie Rally van 2015 won ik een etappe en eindigde ik op een mooie 4e plaats in het eindklassement.

in 2017 reed ik mee met het NK Enduro. Dit jaar ben ik, mede door pech, geëindigd op de 7e plaats in het eindklassement.